2010. június 27., vasárnap

Batyu, a batyud helyébe

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok a lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."
Máté evangéliuma 11:28-30

Fáradt vagy, és nem kívánsz mást, csak a kényelmes, puha ágyadat, vagy inkább egy lakatlan szigetet, ahol senki nem háborgathat. Dörzsölöd a szemeidet, de nem érzel semmi javulást, és semmi más nem hiányzik jobban, mint az igazi pihenés.

Esetleg rád szakadt a felhőtlen nyár, de valahogy mégsem igazán felhőtlen, mert a hétköznapi gondok és életed problémái számára nincsen vakáció. Minden reggel megtalálnak, néha esténként sem hagynak nyugodni. Rágódsz rajtuk, kétségbeesetten próbálsz megoldást találni, de csak annyit haladsz előre, mint egy egész napos hintázás során egy hintaszékkel.

Mindannyiunknak megvannak a maguk problémái, terhei, igái. Egész héten dolgozunk 8-10-12 órában, vagy esetleg kötetlen munkaidőben, ami gyakorlatilag a "reggeltől-estig"-et jelenti. Végezzük a magunk hivatását, őrlődünk saját problémáink között a saját kis világunkban, ahová nem léphet be senki. Így a teher csak egyre nehezebb és elviselhetetlenebb, míg a végén nem bírjuk már tovább.

Nem tudom, te meddig bírod még cipelni saját batyudat, saját gondjaidat. Isten ma azt üzeni Neked, nála leteheted ezeket mind. Nem kell tovább játszanod a hőst, hogy neked egyedül is megy minden. Válj meg tőlük, és Ő igazi pihenést, és nyugalmat tud neked adni. És a Te terhed helyébe az Ő batyuját adja; szelídséget, alázatos szívet, hogy végre láss túl saját kis zárt világodon. Lásd meg, hogy vannak olyan problémák, amik úgy oldódnak meg, hogy te nem teszel semmit. Lásd meg, hogy vannak olyan terhek, melyeket feleslegesen cipeltél eddig, és Istennél mindegyiktől megválhatsz. És lásd meg, úgy lesz a napod nemcsak elviselhető, hanem kifejezetten boldog, ha önmagad helyett a másik felé fordulsz, és segítesz neki hordozni a csomagját. Hidd el, szívedben nyugalom és béke lesz a problémák ellenére, és érezni fogod az élet igazi illatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése