2010. szeptember 11., szombat

Ne hidd, hogy mindegy...



"Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk."
Pál levele a Rómabeliekhez 14:7-8

Mit főzzek, Drágám? Mindegy. Milyen zenét tegyek be? Mindegy. Mikor látogassuk meg a szüleidet? Mindegy. Mit vegyek fel? Mindegy. Porszívózol vagy inkább mosogatsz? Mindegy. Almazöld vagy narancsságra? Mindegy. Élet vagy halál? Mindegy.

Minden mindegy. A lét apróbb dolgaitól az életbevágó kérdésekig mindenre ez a válaszod. Mindegy, hogy mi kerül az asztalra, mindegy, mivel töltöd a szabadidődet, és mindegy, mi lesz veled, mert már úgysem érdekel ez senkit, még téged sem. Mindegy, hogy élsz, vagy már eltemettek, mert már elvesztetted nagyratörő, világmegváltó, idealista álmaidat; már az álomhivatásodat is megszokásból végzed; céljaidat feladtad; megalkudtál, és belesüppedtél a szürke hétköznapok "mindegy-világába".

Ébredj fel, és felejtsd el egyszer s mindenkorra ezt a szót: mindegy. Igenis van Valaki, akinek nem mindegy, hogy élsz-e vagy meghaltál. Van Valaki, aki számon tartja szíved minden dobbanását, minden lélegzetvételedet, minden mozdulatodat. Van, akinek rengeteget jelentesz.

Egyedinek és csodálatosnak alkotott meg téged, a világmindenséget adta oda azért, hogy te ma reggel felébredhess, és elolvashasd ezt a néhány sort. A saját életét áldozta azért, hogy te élhess; így már nincsen mindegy.

Hát töröld ki ezt a szót a fejedből örökre! Adj hálát azért, hogy élhetsz ma is, és tűzd ki az új célt szemeid elé: Élj Érte! Élj Istenért! Ismerd meg Őt, és mutasd be életeddel Jézus Krisztust a világnak. Mondd el másoknak is, hogy nem mindegy...

2 megjegyzés: