2012. április 14., szombat

Valódi áldás


Megkoronázod az évet javaiddal, és nyomaidon bőség fakad.
Zsoltárok könyve 65:12

Mi is az áldás?- teszed fel magadban a kérdést. Néha olyan általános, olyan megfoghatatlan amikor azt kéred, Uram, áldj meg! És honnan tudod, hogy teljesült? Hol van az áldás határa? Mi áldás, és mi az, ami már nem tartozik ebbe a kategóriába?

Kérdések zuhognak a fejedben, és kapaszkodót keresve visszanézel a múltba, életed eddigi szakaszára, és keresed, keresed már néha belefásultan, hogy hol volt az áldás. Majd kinézel az ablakon, és a tömbházak komor erdője fölött egy halvány, mégis reménykeltő ragyogás kezdi uralni a felhők feletti tájat és talán a te életedet is. 

Volt áldás és van áldás. Persze nem mindig olyan vagy nem mindig az, amit te szerettél volna, de volt, és lesz is, amíg világ a világ. Isten része az életednek, és ennél nagyobbra nincs is szükséged. Nem vagy egyedül a mindennapok küzdelmében, és nem kell egyedül vinned batyudat állomásról állomásra. Ő veled megy az úton, és veled éli meg mindazt, amit te az életednek nevezel. 

És igen, vannak kézzel fogható adományai is, de a hangsúly nem ezeken van. Igen, fontos az, hogy kapsz tőle egészséget, erőt, anyagiakat, amikor egy csoda folytán mégis marad valamennyi pénz a hónap végére, amikor csak úgy kapsz egy kiló kenyeret egy kedves baráttól, amikor a lelet eredménye pozitív, amikor a családod még egész, és örülni tud mindenki a másiknak. 

De ha ez mind nem lenne, barátom, ma reggel, kérlek lásd meg, hogy akkor is áldás vesz körül. Isten jelenléte, ami változatlan a rossz dolgok és ellentmondások ellenére. Az a tény, hogy Ő kitart melletted, és örök életet ad neked, ha te is akarod. Hát engedd, hogy szívedet egy hálához hasonló érzés töltse be, és ha nem is látod az élet pozitív oldalát, kapaszkodj ebbe az áldásba: Az Úr veled van! A többi csak ráadás...

2 megjegyzés:

 1. EXAMPLES OF INFANTS BAPTISM IN SCRIPTURE? BY STEVE FINNELL

  How many examples of infant baptism are found in the Bible? Answer: NONE. Infant baptism is a man-made doctrine.

  An example given to support infant baptism is the conversion of the jailer. (Acts 16:23-34.) The reasoning being that the jailer's whole household was baptized.

  1. Acts 16:31 They said, "Believe in the Lord Jesus, and you will be saved, you and your household."(NASB)

  The whole household was required to believe. The jailer could not believe for his household. Infants are not capable of believing the gospel of Christ.

  2. Acts 16:32 And they spoke the word of the Lord to him together with all who were in his house.(NASB)

  The word was spoken to all in the house. Babies have no capacity to understand the word of the Lord. No infant responded to the gospel that night.

  3. Acts 16:33-34......and immediately he was baptized, he and all his household. 34 And he brought them into his house and set food before them, and rejoiced greatly, having believe in God with his whole household. (NASB)

  Who was baptized that night? Answer: The Jailer and all his household. What preceded their baptism in water? They all believed in God. No, infants were baptized that night. Infants cannot believe in God. Infants cannot believe in the Lord Jesus Christ.

  There is no example in Scripture of infants being baptized. You can only find infant baptism in man-made creed books and other writings of men.

  The is no example in the Bible of unbelieving adults nor of unbelieving infants being forced to be baptized in water. There is no Scripture of any non-believers being baptized in water, period.

  Jesus said in Mark 16:16 He who has believed and has been baptized shall be saved...(NASB)

  Men say "Baptize unbelieving infants for forgiveness from original sin and then teach them to believe and they shall be saved."(Note: The doctrine of original sin is also a man-made teaching.)

  If you can baptize unbelieving infants then you can baptize unbelieving adults as well.

  Galatians 1:8 But even if we, or an angel from heaven, should preach to you a gospel contrary to what we have preached to you, he is to be accursed!

  YOU ARE INVITED TO FOLLOW MY BLOG. http://steve-finnell.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. Szia Andi ne haragudj nem akarlak zavarni,Mariann vagyok és örülök hogy olvashatom a blog bejegyzéseidet.További sok sikert kívánok neked.

  VálaszTörlés