2010. február 21., vasárnap

Örökké


„Bizony, bizony mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.”
János evangéliuma 5:24

Örök élet. Lehet, hogy azt mondod, neked ez nem kell, éppen elég az, ami itt adatott; köszönöd a lehetőséget, hogy ember lehettél, de nem akarod ezt vég nélkül folytatni. Megértelek, mert ebben a világban én sem szeretnék örökké élni. Mégis, ha elérkezne a búcsú pillanata, nehezen tudnék elköszönni azoktól, akik körülöttem vannak, akik fontosak számomra, nehezen tudnék istenhozzádot mondani az életnek.

Ősszüleink rossz döntése óta néhány dolog, még ha alig láthatóan is, de megmaradt bennünk az Éden emlékéből. Köztük az egyik az, hogy nehezen tudjuk elfogadni: vége. Bennünk van a vég nélküli élet utáni vágy, mert erre lettünk teremtve, és csak magunkban mormoljuk szeretteink koporsója felett, hogy ez nem lehet, ennek nem így kellett volna történnie. És megállás nélkül keressük az örök élet forrását. Egyesek közülünk éjt nappallá téve dolgoznak, hogy legalább a nevük túlélje azt a 70-80 évet, amíg itt vannak a Földön. Vannak, akik a tudomány fejlődésében bíznak, és ebbe ölik bele mindenüket, és vannak, akik a különböző misztikus vallásokban keresik az örök élet titkát.

Valahol legbelül látjuk és tudjuk, így nem jutunk előrébb. De Isten igéje ma reggel hozzád is szól! Ha olvasod, ha hallod az Ő éltető szavát, ha hiszel abban, Aki Jézus Krisztust elküldte közénk, akkor örök életed van. Lehet, hogy szemed lezárul, és testedet visszaadják az anyaföldnek; de ez nem az igazi halál, ez inkább olyan, mintha hétfőn nyugodtan aludhatnál, mert neked már nem kell bemenned dolgozni. De amikor felébredsz, Jézus arcát pillanthatod meg, és egy tökéletes világ tárul eléd, ahol soha többé nem kell búcsúznod, mert Isten Fia meghalt a kereszten, és feltámadt harmadnapra rá, hogy Neked örök életed legyen.

Jó dolog, ha szeretnél valami maradandót alkotni, de ezzel nem tudod magad bejuttatni a halhatatlanok sorába. Valaki már megalkotta helyetted az igazán maradandót, Valaki már megszerezte Neked az örök életet. Az Ő érdeme, az Ő vére, hogy neved örökre fennmarad majd a mennyei könyvekben.

Az örökkévalóság szemszögéből nézve nem tart már sokáig ez az őrült világ, és vár rád Isten országa. Ezért hát emeled fel a fejed, és lásd meg a nap minden lehetőségét! Adj hálát a Mindenhatónak, és tárd ki előtte a szívedet! Mosolyogj, lépj ki a világba ezzel az üzenettel, és így élj örökké!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése