2010. május 1., szombat

Jó futást mára!


"Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant."
Pál első levele a Korinthusiakhoz 9:24-25

Ahogy kinyitod ma reggel a szemed, a futócipő már rajtad is van, és indul a mai táv. Gondolataid elkezdenek szélsebesen pörögni, cikázni, és bajban lennél, ha mindet szavakba kéne önteni, és most nem is a minőségre, hanem a mennyiségre gondolok. Tervezel, azután nekiállsz megvalósítani. Beszélsz, szervezel, végrehajtasz, emberekkel kerülsz kapcsolatba, utazol egyik helyről a másikra, végzed a hivatásodat, és éled az életet. Nincs megállás. Ha fizikailag szabadságot is veszel ki, a futócipőt nem tudod a sarokba vágni. Minden nap minden percében futnod kell, csak az nem mindegy, hogy miért.

Miért futottál tegnap és egész eddigi életedben, és miért futsz ma? Milyen cél lebeg lelki szemeid előtt? Pénz, siker, anyagi javak, magasra ívelő karrier? Esetleg csak egy csekély "túlélni ezt a napot" mottó? Isten ma reggel arra hív, hogy ne a mulandó dolgokért fuss, hanem azért, ami örökre megmarad. Fuss a menny felé, ahol Ő vár a célszalagnál, és fejedre teszi a győztesek koronáját. Ebben a versenyben nem a másik ellen kell futnod, hanem sokszor magadat kell legyőzni. Magadat kell legyőznöd akkor, amikor amikor legszívesebben rosszal fizetnél annak, aki rosszat tett veled. Magad ellen kell futnod akkor, amikor valami rossz gondolat akar úrrá lenni feletted, és magad ellen kell küzdened, amikor legszívesebben feladnád az egészet.

De hidd el, a győzelem biztos, Valaki már megszerezte neked; és csak arra kér, fusd le köreidet Emberként Vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése