2010. augusztus 22., vasárnap

Útvesztő




"Ahogyan a pásztor gondját viseli a nyájnak, amikor ott áll juhai között, amelyek szét voltak szóródva, úgy viselem gondját juhaimnak. Kiszabadítom őket mindenünnen, ahová csak szétszóródtak egy felhős, borús napon."
Ezékiel könyve 24:12

Esik az eső, sötét van és fázol, de sehogy sem találod az erdőből kivezető utat. Elszakadtál a csapattól, és mindenfelé mész, csak a helyes irányba nem. Vagy esetleg nagyon is úgy hiszed, tudod merre kell menni, mert ismered a térképet, minden a te fejedben van, és nem érdekel, bárki bármit mond, te mész az elképzeléseid után, és egyszer csak egy hatalmas csalánmező közepén találod magad.

Eltévedtél. Fogalmad sincs, merre kéne menni, hogy megtaláld a helyes irányt. Az első kétségbeesés után, mikor már van időd nyugodtan végiggondolni a történetet, végre meghallod, hogy valaki a neveden szólít. Téged keres. Érted jön.

Lehet, hogy eltévedtél az elmúlt héten az élet útvesztőiben. Lehet, hogy túl nehéz volt hordozni a terheket, lemaradtál, mert nem bírod cipelni őket. Lehet, hogy csak a saját eszed után mentél, és nem akartad elhinni, hogy van nálad okosabb is.

Mindegy, hogyan tévedtél el. Valaki a neveden szólít, miközben te bolyongasz valamerre, és szeretne megmenteni téged. Szeretné, ha hozzá tartoznál.

Ma reggel Isten kinyújtja feléd a kezét. Te csak ragadd meg, és kivezet bármilyen nehézségből, mert Ő ma is köztünk van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése