2010. október 23., szombat

Uram, jó leszek!

"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék."
Pál levele az efézusiakhoz 2:8-9

"Ígérem, jó leszek, mától megváltozok. Mától olyan leszek, mint akit kicseréltek. Nem fogok türelmetlenül cselekedni, és mindenkihez lesz egy kedves szavam. Mától mindig átadom a helyem a buszon az idősebbeknek, és beállok önkéntesnek az egyik segélyszervezethez. Soha többet nem mondok semmi rosszat senkiről sem a háta mögött, és minden este küldök egy imát Istenhez azokért, akik nem szeretnek engem. Mától minden más lesz, mert célom a menny, Isten országa. Én oda fogok kerülni!"
Kemény elhatározásodat tettek követik, és valóban, minden követ megmozgatsz azért, hogy valóra váljon az álmod, és elérj Isten országába. Mindössze egy bökkenő van. Így soha nem fogsz oda jutni. Soha nem leszel elég jó ahhoz, hogy megüsd a menny mércéjét, és visszanyerd az oly régóta elvesztett örök életedet.
Isten mindezt már megtette helyette. Fia halálán és feltámadásán keresztül megszerezte számodra, és neked akarja adni, mert szeret. Már mától örök életed lehet, ha végre felhagysz az önmegváltás hóbortjával, és hittel belekapaszkodsz Istenbe. Ha elhiszed, hogy Fia áldozata számodra is elegendő, és az Ő ingyen kegyelméből élhetsz örökké. Ismerd meg Istent annak, aki Ő valójában, kapaszkodj bele hiteddel, és Ő majd átformálja az életedet.
Ma reggel Isten azt kéri tőled, hogy hagyj fel a hősködéssel, fogadd el, hogy Jézus vére számodra is elég, mert mindez az ő ajándéka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése