2010. augusztus 7., szombat

Nem testvér ellen...




"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság ellen, amelyek mennyei magasságban vannak."
Pál levele az efézusiakhoz 6:12

Ahogy felnősz, veled együtt változik körülötted a világ. Változik a baráti köröd, az ismerőseid köre, más embereket mondasz munkatársaknak, szomszédoknak, csapattársaknak. Nem tudod mindenkivel tartani a kapcsolatot, akivel valaha is összehozott az élet. Fájdalmas, ahogy fokozatosan megszakad a barátságok, és ezt a fájdalmat nem veszi el az, hogy közben újabb emberekkel ismerkedsz meg. Fáj, hogy akikkel régen összetartoztál, szinte észrevétlenül a feledés homálya burkolja be őket. Lehet, hogy a különböző közösségi oldalakon az ismerőseidként hozzád tartoznak, de már csak a "valahonnan ismerem" kategóriában gyarapítják a népességet. A kérdés az, hogyan váltál el ezekről az emberektől? Haragban vagy teljes békességben?

Nem test és vér, nem testvér ellen van a harcunk, hanem az ellen, aki ezt az egész háborút elindította. Egymás iránt egyetlen kötelességünk van, ami mindent magában foglal: "szeresd felabarátodat, mint magadat".

Indulj ezzel a mottóval az előtted álló hétre! Keresd az alkalmat, hogyan tudnál segítségére lenni embertársaidon, és szeress! Szeresd őket, akkor is, ha nagyon nehéz. Szeresd őket akkor is, ha nem érdemlik meg. Szeresd őket akkor is, úgy látod, semmi értelme, és ne feledd, a harc nem ellenük van!

2 megjegyzés:

  1. Ma reggel ez az Ige volt az Áhítatban. Nagyon jól írsz a mai ember küzdelméről a "kapcsolat-fronton"! A veszteségek a keresztény embernek is fájnak,-csak kap erőt jól feldolgozni,-ha kell,embereket -keserűség nélkül- elengedni.Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a hozzászólásodat. Örülök, hogy tetszett!

    VálaszTörlés