2011. január 30., vasárnap

Álmodom egy jobb világról...

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr - : békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek."
Jeremiás 29:11

Béke és szeretet íze a szádban, az öröm táncol körülötted. Nem tudod már, mit jelent a háború, az ellenség, a rosszakaró ember, a bűn. Mindenki azt figyeli, hol és hogyan lehet mások segítségére. Nem látsz sehol egy nyomorék koldust, aki mindennapi betevőjét kéregeti össze az utcán. Nem látsz temetőt, kórházakat, betegeket, mert mindenki él és egészséges körülötted. Soha nem ittál még ilyen tiszta vizet, és a tüdőd szinte fáj a szennyezőanyagoktól mentes levegő hatására. Fekete és fehér kisgyerekek játszanak együtt a homokozóban, de már senki sem tudja, mi az a faji megkülönböztetés. Minden tökéletes körülötted, és úgy érzed, ezt a helyet végleg el tudnád fogadni otthonodnak.

Ám egyszer csak a körülötted sétáló és mosolygó emberek arca lassan eltorzul, rémület ül ki rajtuk, és már te is hallod a távolból azt az ijesztő hangot. Egyre élesebb, egyre hangosabb, és végül, egy pillanat alatt a tökéletesség semmivé válik. Az álom világ elmúlt, és te újból a valóságban találod magad. Vége, nincs többé. Csak egy múló lázálom, talán sokat ettél, vagy feleslegesen furcsa és értelmetlen, irreális dolgokról gondolkodtál lefekvés előtt.

Tényleg értelmetlen a jobb világ? Tényleg nincs semmi jövője annak a vágynak, amit emberek milliói mondanak magukénak?

Istennek ma reggel egy fantasztikus üzenete van hozzád. Álmod egy jobb világról nemsokára valóra válik. Ő az, aki békességet és reményteljes jövőt akar neked adni, mert ezt tervezte el veled! Jézus nemsokára visszajön, hogy helyreállítsa végleg ezt a földi életet, hogy újjáteremtse, amit a bűn megrontott és elpusztított. Eljön, hogy egy sokkal jobb világot adjon neked, mint amiről te valaha is gondolkoztál. Eljön reményt és jövőt hozva magával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése