2011. január 16., vasárnap

Halld meg, Uram, hangomat!

„Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?” 
Máté evangéliuma 7:7-11

Egy 33%-osat kérnék Sárbogárdig! Azt a szélső félbarnát, legyen kedves, és hozzá még tíz zsemlét. Két darab 7 W-os energiatakarékos izzót kérek. Hozna nekem ebből egy számmal kisebbet? Egy Hawaii pizzát kérek sonka nélkül, kukoricával, hozzá pedig 3 deci gyömbért. Március elsejére, az oldalerkély első sorába kérek két jegyet a József és a színes szélesvásznú álomkabátra. Egy kis időt kérek, még nem fejeztem be. Kérlek, figyelj rám, ez most nagyon fontos… És kérsz, kérsz, kérsz folyamatosan. 

Kérsz megfogható és megfoghatatlan dolgokat. Amint kinyitod a szemed és kezdetét veszi a reggel, úgy indul a kérések sorozata is életedben újra és újra. Persze nem mindenkinek jár ugyanaz a kérés. A boltostól valami ehetőt kérsz; a buszon előtted álló hölgytől csak egy kis helyet, hogy le tudj szállni; a főnöktől fizetésemelést; a társadtól figyelmet és szeretetet; és Istentől?

Sokszor csak kicsúszik a szádon szorult helyzetben egy Jajistenem, de mernél tőle bármit is komolyabban kérni, úgy, mint egy olyan személytől, aki nagyon közel áll hozzád? 

Ma reggel Isten arra hív téged, hogy merj kérni tőle! Kulcsold össze a kezed, és mondd el neki őszintén, ami a szíveden van! Mondd el neki, hogy szükséged van a tanácsaira, arra, hogy vezesse a te életedet a neked szánt ösvényen; arra, hogy adjon erőt, és csinálja végig veled az előtted álló kemény időszakot. Kérj Tőle, kérd Őt bátran! Lehet, hogy éppen nem a jót kapod, mert Ő a legjobbat szánja neked. Hidd el, azt adja majd, amire igazán szükséged van, csak kérd bátran, Ő meghallgat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése