2009. november 19., csütörtök

És újra kisüt a nap


Felhúzod a redőnyt, és érzed, ez a nap valahogy más lesz, mint az előzőek. Mert látod sütni a napot, és érzed, valami szép és jó vár ma rád. Igaz, tegnap is kisütött, de a délutántól szakadó eső elmosta a nap összes emlékfoltját szívedben, és csak az esőcseppek képe maradt meg, ami könyörtelenül rád telepedett.

De most süt a nap. Végre. Bár a hőmérő nem mutat túl sokat, és a tiszta, őszi égbe már pőrén nyúlnak az ágak, mégis, valahogy más, mint tegnap, vagy az előtt. Érzed a reményt, a szeretetet, az életet, akárhogy is a természet kicsit meghal körülötted, ma még vesz egy mély levegőt.

Ma te is élsz, és adj ezért sűrűn hálát, hogy kaptál még egy napot ajándékba, mert maga az Úr rendelte így. Hát örülj, és ne hagyd, hogy bármi is elrontsa a kedvedet, hanem ülj le, és alkoss. Írd le, ami benned van, amit a szíved őriz, és tedd, amire Ő hívott téged. Hidd el, ez a nap valahol tényleg más lesz, ha már most te is másként kezeled. Ha úgy nézel rá, mint egy meg nem érdemelt ajándékra, egy újabb esélyre, hogy legyél az, akinek Ő megalkotott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése